تأثیر بستهبندی وجعبه های بهداشتی در سلامت و پیشگیری از بیماریها
به همان میزان که مصرف غذا برای رشد و نمو انسانها لازم است، غذای غیر بهداشتی میتواند باعث اشکال در سیستم طبیعی بدن شده و او را با بیماریهای متعددی روبرو کند. عوامل مختلفی در سلامت غذای مصرفی شما مؤثر هستند از جمله مواد اولیه استفاده شده در تهیه غذا تا بسته بندی غذا. اما واقعاً چرا بستهبندی و جعبه غذا تا این حد اهمیت دارد که امروزه به یک دانش، صنعت و تکنیک با جزئیات بالا تبدیل شده است. شاید اگر دنیا با فراگیری بیماری کرونا روبرو نمیشد هیچگاه فرصت این را پیدا نمیکردیم تا در این حد از اهمیت بستهبندی غذا آگاه شویم اما حالا که جهان در مواجهه با ویروسی مرگبار قرار دارد، فرصت آن است تا سراغ بستهبندی برویم و کمی بیشتر در مورد آن فکر کنیم.
بستهبندی در کنار بهداشتی بودن نیاز دارد تا هوشمندانه و نوآورانه باشد
چرا بستهبندی مواد غذایی تا این حد اهمیت دارد؟
اجازه دهید ابتدا با این پرسش شروع کنیم که اصلاً هدف از بستهبندی غذا چیست؟ صرفاً انتقال راحت مواد غذایی؟ قطعاً خیر. یک بستهبندی مناسب علاوه بر آنکه در جزئیات وظیفه دارد تا بار توضیحات تولیدکننده و برند او را بر دوش بکشد، باید سلامت بهداشتی و تازگی غذا را حفظ کند. این دو اصل مهم در در بستهبندی مواد غذایی است که همواره از سوی تولیدکنندگان مورد توجه قرار میگیرد. بسته بندی مانند یک پوسته سخت، ماده غذایی شما را از خط تولید و پس از طبخ در آغوش گرفته و تا رسیدن به سفره غذا محافظت میکند؛ راهی بلند، طولانی و پرخطر که اگر بسته بندی در طول آن به قدر کافی توانایی نداشته باشد، حتماً مواد غذایی با مشکلات متعددی روبرو خواهند شد. خب احتمالاً تا اینجا پاسخ این پرسش را متوجه شده باشید. با این وجود تابحال باید متوجه نقش مهم آن در تولید و توزیع مواد غذایی شده باشید. بدون یک بستهبندی بهداشتی، حلقه رابط مصرفکنندگان غذا و تولیدکنندگان آن برقرار نیست.
اینکه مشتری بتواند در هنگام خرید از بهداشت و تازگی محصول مطمئن باشد بسیار مهم است
به چه بستهبندی بهداشتی گفته میشود؟
خب این احتمالاً مهمترین پرسشی است که در ذهن هر دو طیف مصرفکننده و تولیدکننده ماده غذایی شکل میگیرد. یک محصول بسته بندی باید از دو نظر بهداشتی باشد؛ اول در تماس با غذا و دوم در تماس با دستان مشتری. بستهبندی های بهداشتی وظیفه دارند تا با ایجاد محیطی نفوذ ناپذیر اجازه ورود عوامل بیولوژیکی مضر را نداده و در عمل همچون دیوار محکمی بین میکروبها، سایر عوامل مضر و ماده غذا قرار گیرند. اگر از بستهبندی های بهداشتی برای توزیع محصول غذایی خود استفاده نکنید، نهتنها امکان محافظت از غذای خود را ندارید، بلکه ممکن است موجب کاهش کیفیت آن شوید. طراحی غلط و استفاده از مواد اولیه نامرغوب باعث صدمه به کیفیت غذا شده و این هم به ضرر مصرفکننده است و هم باعث از رونق افتادن کسب و کار تولیدکننده خواهد شد. بستهبندی های بهداشتی هم حافظ رونق کسب و کار شما هستند و هم سلامت مصرفکننده را تضمین میکنند. رابطهای دو سویه که طراحان بسته بندی به دنبال برقراری آن هستند.
بستهبندی بهداشتی با طرحی خلاقانه نقش مؤثری در افزایش موفقیت برند دارد
بستهبندی ها تا چه میزان در پیشگیری از بیماری نقش دارند؟
آشپزخانهها، آشپزها، رستورانها وفست فودها هر قدر در طبخ و تهیه ماده غذایی ممتاز عمل کرده و بهداشتی برخورد کنند، همچنان ممکن است که در سفر بلند غذا از ظرف پخت تا سفره شما با آلودگیهای مختلفی مواجه شود پس با این وجود بهداشت در تهیه غذا بدون بهداشت در توزیع آن تقریباً بیمعنی است. بستهبندی های بهداشتی با طراحی خاصی که دارند غذا را دقیقاً به همان شکل که از ظرف طبخ آن خارج میشود به دهان شما میرسانند و این دقیقاً حد اعلای هنر بستهبندی است. این یعنی غذا با همان گرمای طبخ، بدون تماس با عوامل بیرونی به دست شما میرسد و در مورد آلودگی آن جای نگرانی نیست. در شرایط فعلی که کوچکترین تماس با عوامل محیطی میتواند به منزله آلودگی به میکروبهای مضر باشد، داشتن یک بستهبندی بهداشتی حیاتی است.
یک ایده خلاقانه در بستهبندی فست فود(همبرگر) که تازگی غذا را تا لحظه مصرف حفظ میکند